Skip to main content


Idol logo

De Rosa IDOL Disc

essensen af stil - elegance og fart på landevejen

 derosa Idol BOB

 

De Rosa Idol Disc skubber og flytter igen til grænsen opad, for hvad man kan forvente sig af denne race/endurance model. Det er sikkert derfor at Idol Disc er vores mest solgte model i De Rosa programmet. Rammen er ekstrem stiv, og køreegenskaberne vil overraske de fleste meget positivt. Carbon sammensætningen og placeringen af denne, gør at Idol Disc appellere til de fleste ryttere på landevejen. Visuelt er Idol Disc en fryd for øjet med det let buede overrør, diskrete slope, samt det nye ACR styrfittings system, der skjuler samtlige kabler omkring styret, hvilket både giver en aerodynamisk og visuel oplevelse. En topramme for dem, som ønsker en smuk cykel, der skiller sig ud fra mængden. Selv professionelle ryttere og topmotionister vil se det som et godt valg.

Modellen følger også tidens trend og generelle efterspørgsel hvad angår bremser, således tilbydes alle De Rosa Idol naturligvis med disc bremser. Fordelene ved disc bremsen er en mere effektiv og ensartet nedbremsning, med en naturligt kortere bremse længde til følge. Samtidig undgår du overophedning af dit hjulsæt på længere nedkørsler og lignede. Hvis du fokuserer på det æstetiske, er der ingen tvivl om at mange vil synes at disc udgaven er meget stilren, og enkel i sit udtryk. Netop dette har igen været et ønske at få frem i det designet, hvilket vi synes er lykkedes til fulde.

De Rosa Idol Disc kommer i mange forskellige farver, og 6 stelstørrelser.

 

Den nye Idol Disc 2024 kan snart opleves i vores eget showroom i Årslev på Fyn. 

 

 

Derosa-delestreg2

 

Citat:

The Guardian: “ den nye Idol er fremstillet i Super High Modul carbon fibre. Den er både stiv, og den føles næsten vægtløs (den hellige gral indenfor cykelbygning). På det flade oplevede jeg tempo og præcision - på bakkerne blev jeg forvandlet til bjergkonge."

 

Bikeradar:  "5 stjerner ud af 5. De Rosa Idol er en rigtig “hovedvender”, men den byder på meget mere end bare et godt udseende. Den fremragende stivhed betyder, at der ikke er en “dråbe”  af din energi, der er spildt. Idol´en er så nem at køre, og tilmed er den komfortabel."

 

 

Derosa-delestreg2

Designfilosofi

En af De Rosas største successer er tilbage i et helt nyt projekt. Denne nye udgave er en logisk videreudvikling af den tidligere Idol model, hvor man tydeligt ser slægtskabet, men samtidig får indtrykket af et design, der er opdateret og nutidigt. Med det let buede overrør og den diskrete slope skiller Idol Disc sig ud fra resten af De Rosas sortiment, som den mest kunstneriske ramme nogensinde, og det er ikke uden grund, at Idol Disc er en af de mest populære i programmet. ACR teknologien, og de enkle detaljer giver Idol Disc et stealth look og udtryk, som giver assocationer til en racercykel fra den absolutte topklasse. I de senere år har designfilosofien omkring bla. De Rosa Idol og andre modeller, været et tæt samarbejde mellem modehuset Pininfarina og De Rosa´egne designere. At Pininfarina igen har sat sit præg på De Rosa Idol er ikke svært og se, når man tager et kig på det smukke, og enkle design som De Rosa Idol Disc repræsentere i denne flotte 2024 version.

 

 

Derosa-delestreg2

 

 

Numbers of Idol

Teknologi

70% af materialet er de samme T1000 Super High Modulus carbonfiber, som du finder i toprammen Merak. Brugt optimalt kan man opnå helt specielle egenskaber uden at forøge vægten af rammen, da det netop er placeringen af de forskellelige carbontyper der er essensen. Idols opbygning gør rammen ekstremt stiv, uden at den har mistet evnen til at absorbere hverken stød eller rystelser. De resterende 30% består af T800 fibre. Denne kombination af stivhed, komfort og udseende har høstet stor respekt fra anmeldere verden over.

De Rosa Idol Disc leveres med 1 1/2" x 1 1/2" styrfittings og ACR (Aerodynamic Cable Routing) styrsystem. Her er alle kabler og rør integreret i frempind og styr, hvilket giver et utroligt enkelt og stilrent udseende. Denne feature ses ofte kun på langt dyrere racercykler, men er standard allerede på Idol Disc.

Med BB386 Press-fit lejet opnår Idol et super stift center som visuelt harmonere rigtig godt med ramme udformningen og de asymetriske kædestræbere. De Rosa er her kommet helt i mål med ønsket om at skabe en elegant racercykel, der også lever op til de forventninger der er omkring performance og stivhedsværdier.

Derosa-delestreg2

 

Geometri

Rammen tilbydes i slope geometri i seks forskellige størrelser.

Rammevægt: 1.060g
Krankboks: BB386 Oversize / 86,5 x 46mm
Styrfittings: 1-1/2" x 1 1/2" ACR System

 

2024 - model

 


Idol geo stel

 

 

ACF cm    BR cm F cm C cm Do  G  Reach  Stack
 43    51,7 11,1 41,2 71o 3'  57,3  370  508,3
 46    52,9 11,9  41,2 71o 6'  58,1  378,3  516,1
 48    54,3  13,5  41,2 72o 6'  58  384,2  537,1
 51    56  15,4  41,2  73  58,7  389,8  556,8
 53    57,2  17,5 41,2  73o 1'  59,8  395,6  577,1
 56    58,8  19,5  41,2 73o 3'  60,9  402,4  596,9


  Frame    Headtube   BB Size   Seatpost
  1060 g    1 1/2 + 1 1/2 ACR System   86,5 x 46   DEDICATE

 

 


 

De Rosa carbon rammer

#speed #ambition

photo carbonCarbon giver mulighed for at fremstille rammer, der både er lette, reaktive og stive, men samtidig også er modstandsdygtige og komfortable. Derfor er carbon er et fremragende materiale til rammebygning, men også et materiale som kræver stor viden, for at opnå de bedste resultater.

Gennem årene har De Rosa studeret hver eneste detalje i forskellige typer carbonfibre, og identificeret hvilke egenskaber der præcis gemmer sig i hver enkelt. At nå frem til et resultat - at bygge en ramme med lige nøjagtig de features, som var målet, kræver den længste tålmodighed og den største omhu. Med disse dyder indbygget i arbejdsprocessen når De Rosa deres vision om kun at levere det ypperste, og det er netop det der gør den enorme forskel. 

Der benyttes kun de absolut fineste carbonfiber, for at opnå den stivhed, vridningsstabilitet, balance og de køreegenskaber, som kendetegner en ægte De Rosa.

 

Resurs Bank
Finansiering
af din nye cykel

Vi kan hjælpe dig med finansiering af din nye cykel, så betalingen kan deles op i mindre rater. Du kan låne op til 60.000 dkk gennem Resurs Bank. 

Forhåndsansøg her